VERDEN STYRES AV SPLITTING SIDEN 2020. HOLD LYSET.
Vær bevisst på skadelige forsvarsmønster i den kollektive ubevisstheten.
Nymåne & solar eklipse den 14.10.2023

Splitting – En forsvarsmekanisme.
Istedenfor å forholde seg til seg selv og andre mennesker på en nyansert måte og akseptere vår alles tendens til å ha både gode og dårlige sider, spalter man ofte opp sine oppfattelser i et svart -hvitt perspektiv.

Dette gjør man som en forsvarsmekanisme slik at ens oppfattelse av en situasjon skal «rime», virke rasjonell og man slipper å forholde seg til motstridende følelser i gitte situasjoner. Man vil finne en krok å henge ting på. Dette betyr ofte at man tolker ting som enten utelukkende «gode», eller utelukkende «onde».

Forsvarsmekanismer vil tidvis forvrenge virkeligheten for å skåne oss for ubehagelige følelser. De skaper en indre splittelse som vi uttrykker til omgivelsene. Forsvarsmekanismer hjelper derfor egoet i å beholde en falsk psykisk balanse.

Disse mekanismene har oppstått idet vi har gått igjennom traumer som vi ikke har bearbeidet skikkelig og som ligger og ulmer i ubevisstheten og styrer oss derfra.

Forsvarsmekanismer er slik sett roten til splittelse, både i oss selve og i relasjoner til andre, men også i relasjon til samfunnet og verden vi lever i. Vi grupperer mennesker som bra eller dårlige etter nasjon, etnisitet, religion, sosial status, helse, økonomi, interesser, utdannelse, meninger osv.

Når vi møter på følelser og tanker i oss selve som er angstprovoserende, vil forsvaret tre inn å sørge for at vi ikke overveldes av følelser som ligger over terskelen for hva vi makter å ta innover oss.

Innen forsvarsmekanismer finner vi fenomener som fortrenging, intellektualisering, rasjonalisering, projeksjon og mange av årsakene til at mennesker kommer i konflikt med hverandre.

Istedenfor å forholde seg til seg selv og andre mennesker i flere nyanser, altså vår tendens til å bebo både gode og dårlige sider, spalter man opp sin oppfattelse slik at ens virkelighet ikke besudles med motstridende følelser og krefter. Man definerer ting fra et svart-hvitt perspektiv bare for å ha tatt stilling og føle en klarhet. Vi søker etter å identifisere oss selve i en av to kategorier, der vi ønsker å tilhøre den kategorien vi har identifisert som «best».

Hvis man kjenner en følelse av irritasjon i seg selv, men ikke makter å se seg selv som et mulig opphav til følelsen av irritasjon, spalter man opp virkeligheten ved å plassere en ubehagelig følelse på andre (projeksjon). Vi skaper en verden der det er oss og de som er enige med oss på den ene siden, og vi skaper ofte en illusjon av en fiende på den andre siden. I virkeligheten handler det oftest om at begge parter er mer like enn man vil erkjenne.

Hvordan kan vi bryte en negativ spiral med splitting og dermed tillate oss å forlate den indre og ytre krigssonen?

Splitting begynner inni hver og en av oss, men den manifesterer seg på utsiden og den farger livene våre både på mikro og makronivå.

Hva vi tenker og tror om andre mennesker har større innflytelse på verden enn vi kan tro. Våre tanker og ord skaper ringvirkninger utenfor vår oppfattede rekkevidde. Når vi uttrykker og kommuniserer (med og uten ord) våre tanker ut i verden, skaper det bølger av energi og informasjon som spres ut i verden via andre mennesker og situasjoner.

«Ta den ring og la den vandre, fra den ene til den andre. Ringen er skjult, den sees ei. Nettopp nå er ringen hos deg….»

Det er farlig enkelt å inspirere andre mennesker til ekstreme meninger og handlinger som vi ikke lenger har kontroll over. Dette kan kalles sommerfugleffekten. «Klappingen av en sommerfugls vinger kan forårsake en orkan i den andre delen av verden.»

Sommerfugleffekten betegner den store sensitiviteten for små endringer i startbetingelsene som kan forårsake store variasjoner i systemets oppførsel på lang sikt. Dette er essensen av kaosteori. Verden følger ikke et forutsigbart mønster. Enten vi liker det eller ikke, er kaos en del av våre liv. Det er små rom hvor endring oppstår, og det er umulig å forutsi effekten av visse hendelser.

Ta det med ro, ingenting er under kontroll.

Den store splittelse som fra 2020 (covid) fritt uttrykkes uten filter på sosiale medier, skaper fundamentalisme, fascisme og ja….i sluttenden mer krig og død. Vi er alle ansvarlige for hva vi sender ut i eteren. Vi er alle en del av den verden som vokser fram. Alt er i bevegelse.

Hver og en kan stille seg selv et spørsmål: Hva er min endelige intensjon med min tilstedeværelse på SOME?
Det snakkes mye om å være våken og bevisst, men er vi våkne og bevisste nok for å se og forstå ringvirkningene av de verbale kamper/kriger som vi deltar i?

Uttrykksfrihet innebærer blant annet at vi ikke kan bli satt i fengsel eller blir drept for våre meninger. Det er fint at vi har en slik frihet, men hva slags seier innebærer det for menneskeheten og en selv, hvis våre nyfødte overbevisninger framprovoserer enda mere splittelse, hat og vrangforestillinger i verden?

Bør vi ikke tenke oss litt om før vi spyr ut gloser offentlig om hvem vi heier på i saker som vi for to dager siden kanskje aldri hadde reflektert over?
Vi er utrolig snare til å bytte flagg på profilbilder og promotere våre standpunkt som om terror og krig var en sportsgren. Liv og død er ingen konkurranse.

Hva om vi ikke var så raske med å dømme og heller sto samlet med menneskeheten i situasjoner som er en direkte konsekvens av splittelse? Det jeg vil fram til er at det å uttrykke sin indre splittelse avler mer splittelse. Hat avler hat. Vold avler vold. Krig avler mer krig. Dette er alle sider av samme sak.

Hvordan kan vi jobbe med våre egne forsvarsmekanismer i en tid som rystes av ubeskrivelig og hjerteskjærende mye hat og sinne?

Jo vi kan jobbe bevisst med våre ubearbeidede traumer.
Det er en komplisert prosess, men det er mulig å lære å akseptere og integrere sine vonde opplevelser i bevisstheten om hvem man er og hva som styrer en, selv om den urett som har skjedd oss aldri kan rettes opp. Slik kan vi finne en indre fred, som gjør at vi ikke lenger styres av forsvarsmekanismer i vår ubevissthet.

Vårt indre barn har mye å lære oss om våre forsvarsmekanismer. Bli kjent med ditt indre barn igjen. Ta vare på dette barnet. Det har savnet deg lenge nok.

Prøv å være ok med at du ikke vet alt og vokt dine ord i uforutsigbare tider.
Prøv å være ok med at noen situasjoner framkaller ubehagelige følelser i deg, uten at du trenger å rasjonalisere, kategorisere og forhåndsdømme.

Behovet for å så fort som mulig uttrykke et standpunkt og hevde seg verbalt, stammer fra våre egne forsvarsmekanismer, fordi vi ikke klarer å ta innover oss det som skjer. Dette handler om å bli bevisst på sine egne følelser, prosesser og forsvarsmekanismer.

For hvordan SKAL vi kunne ta innover oss alt det forferdelige som rammer våre egne (menneskeheten)? Hvordan skal vi klare å forholde oss til at noens barn blir slaktet til ære for religion og etnisitet?
Det er uforståelig for en empat å forstå.

Det er helt naturlig at vi reagerer med våre egne forsvarsmekanismer når vi forestiller oss at det er våre egne barn som blir angrepet. Det er naturlig at vi reagerer med splittelse, hat, sinne, fornektelse…..

MEN det hjelper nok dessverre ikke for å oppnå mer fred. Vi må nok bort fra den svart- hvite dualismen.

Hvis vi vil forebygge folkemord og jobbe for fred, må vi velge fred med oss selve og andre mennesker først, her og nå der vi er.

Vi må begynne med oss selve og siden la kraften av våre intensjoner om fred strømme som bølger ut i eteren og skape ringvirkninger i den kollektive bevisstheten. Vi må velge å tenke med følelser og hjertet og ikke regulere våre følelser utfra reptilhjernen.

Vi må møte oss selve idet vi fordøyer de fryktelige nyhetene som når oss. Vi må tillate oss å sørge det utenkelige, for dette er et fryktelig kapittel i menneskehetens historie. Men vi må sørge i ærlighet og fred, og ikke tillate oss å bli dratt inn i den "demoniske" agendaen med splittelse og sinne.

Det er greit å kjenne på avmakt, men vi må ikke blåse ut våre egne lys. Nå er det viktig å bære lyset med oss i hjertet og lyse opp for andre.

Sommerfugleffekten. «Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.» Udødelige ord av Arnulf Øverland. Terror og krig hos noen mennesker rammer oss alle. Når et menneske lider, så lider vi alle. Vi er alle ett, men vi glemmer det så lett.

Hvis vi kan godta smerten vi føler på i møte med urett og sitte i ro en stund med den frykten som avmakten vekker i oss, kan vi begynne å ta valg med en sterkere intensjon om fred, istedetfor å angripe de som trigger oss i jakten på vår indre fred.

Hvis vi kan dykke inn i kjernen av våre egne vanskelige følelser og være modige og villige til å møte våre egne "demoner" i underjorden (som Inanna under mørkemånen), kan vi reise oss igjen som fuglen Phenix og bli sterkere i prosessen.

Vi kan ta bevisste valg som sprer lys, fred og kjærlighet foran det å gå inn i verbale kamper om hvem som har rett og feil (splittelse). Vi kan velge å ta skrittet bort fra den splittelse, sinne og hat som har ført menneskeheten hit i dag. FRED BEGYNNER MED DEG OG MEG. Sommerfugleffekten.

Lyset overvinner alltid mørket. En liten solstråle kan lyse opp i det mørkeste rom. Et slikt lys kan vi alle være i en fredelig kamp mot de krigerske kreftene i dag, som allerede styres av forsvarsmekanismer som splittelse, sinne og hat.

«There is a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in.» (Leonard Cohen)

Dette er aktuelt for alle mennesker, også politikere og statsledere. Det må være selve målet å nå til toppen i samfunnet med en intensjon av fred.

Vi må si nei til å være hatets lakeier og være bevisste på hvilke energier vi dras med i. 

La dine ord bære fakkelen for fred. Hold lyset høyt mens du vader igjennom smerten og vit at ditt lys gjør en forskjell. Den fredelige krigeren kommer uten våpen.

Copyright Vigdis

Läs hela inlägget »

Tidspress og forventninger på kvinner 2023

Det er i dag et stigma knyttet til det å være hjemme med barna og sørge for husarbeidet. Det å «bare» være hjemme med barn, kan være noe hjemmeværende skammer seg over å fortelle. Men alle som har oppdratt barn, vet at det ikke er lett.
 
Problemet ved likestilling og kvinnefrigjøring er at kvinnene i sin «frigjøring» har prøvd å etterligne menn. Dette har ført til at kvinner i dag har mer å gjøre, men ikke mer tid til å gjøre det. Det er en elefant i rommet, en bakside av kvinnefrigjøringen som vi ikke snakker om.
 Ofte ender kvinner opp med å jobbe både utenfor hjemmet, ta hånd om det meste av husarbeidet, ha det daglige ansvaret for barna og føle en forventning om å være en tiltrekkende og «behagelig» partner, en flink mor, en grei kollega og en dyktig arbeidstager.  Vi har fortsatt bare 24 timer i døgnet i kronologisk tid.
 
Satt på spissen, så går vi i veggen, blir utbrente, vi blir syke, skiller oss og siden går vi inn i neste kamp og da sloss vi om barna.
 
Hva er løsningen?
Hvordan kan vi møte konsekvensene når vi lener oss for langt inn til ett område av livet vårt slik at det andre området lider? Hvordan kan vi håndtere de konstante forventningene, som kommer innenfra og utenfra, om å hele tiden prestere? Vi må være ærlige om våre forventninger til oss selve og andre og avgjøre om de er rimelige eller ikke.
 
Som kvinner har vi en tendens til å skamme oss (og skjemme andre/ hverandre) over å ikke være nok flinke og effektive, slik at vi fort ender opp som konkurrerende slaver under de tidsaktuelle samfunnsnormene.
Selv om vi har økte faglige, jobbrelaterte og sosiale muligheter i dag, føler vi oss fortsatt hovedansvarlige for å gjøre de ting som kvinner gjorde før... og helst like bra.
 
Klesvasken må fortsatt gjøres. Vi trenger fortsatt å spise. Regningene må betales i tide. Men ofte tror vi at alt hjemme må prioriteres på lik linje med vårt arbeide. Vi tror fort at vi ikke tar vare på våre kjære hvis vi plasserer noe fundamentalt uviktig litt lenger ned på prioriteringslisten. Gjør vi dette, så fotfølger den dårlige samvittigheten oss gjennom dagene.
 
Den iboende forventningen til deg selv om å gjøre alt perfekt uten å be om hjelp og støtte, er et urettferdig og urimelig krav til deg selv. Tiden din er begrenset, og det å være ett sted betyr at du ikke kan være på et annet.
 
Hvis man virkelig verdsetter tiden, må man begynne å prioritere. Det betyr å lære å si "nei" til noen nye forpliktelser, utsette ting som ikke haster eller er nødvendige, og være komfortabel med å fordele arbeidet som like gjerne kan gjøres av noen andre.

Vi må lære oss å sette grenser for å bevare helse og forstand.
For mange år siden ble mødrene våre skjemmet for å servere butikkinnkjøpte kaker på bursdagsfester. Det er jo på tide nå at vi lar den mobbingen dø. Vi må begynne å støtte våre venninner og kolleger i å bestemme selv hva de vil eller ikke vil gjøre med de 24 timene de har utdelt hvert døgn.

Kvinner i vesten har alltid hatt mulighet til å påvirke husholdninger, lokale og globale hendelser, selv om vi før i tiden påvirket i det skjulte.

Psykologiprofessor Thomas Sy ved UC Riverside og ledelsesprofessor Daan van Knippenberg ved Drexel University, var de første som undersøkte sammenhengen mellom hvilke typer følelser som uttrykkes av en bedrifts lederskap, og hvordan folk deretter oppfatter lederskapet.
Det viste seg at vellykkede ledere kan uansett kjønn trenge stereotype maskuline egenskaper som selvhevdelse, handling og kompetanse. Dette kan forklare konsentrasjonen av menn i topplederroller.

Når kvinnelige ledere uttrykker rolige, glade følelser, oppfattes de som mer effektive ledere enn menn. Men menn har mye mer spillerom til å uttrykke negative følelser enn kvinner!
Effekten var mest uttalt for ledere i toppstillinger i en organisasjon

Kvinner med sterke maskuline lederegenskaper kan ofte skremme menn. Ofte kan vi derfor føle et behov for å holde oss selve tilbake og da særlig våre maskuline sider, for å ikke virke frastøtende og irriterende på menn.
Kvinnelige ledere må også ofte kjempe mot sexistiske stereotyper som merker dem "for emosjonelle" for effektivt lederskap.

Samtidig, hvis de er for blide og karismatiske, kan kvinner utsettes for baksnakking med hensyn til at de har fått sin lederstilling ved å «hoppe til sengs».

Det er en vanskelig balansegang å være kvinne i arbeidslivet, til tross for at vi nå lever i et likestillingssamfunn. Menneskets automatiske standardreaksjoner er vanskelige å endre.

Enten du er hjemmeværende husmor eller aktiv i arbeidslivet, må du kanskje stille deg selv spørsmålet: Lever du opp til andres forventninger eller dine egne?
Er dine forventninger på deg selv realistiske? Er det noe du kan endre på for å få et bedre liv, parallelt med at du får den økonomiske kabalen til å gå opp hver måned?

Vigdis

 

Kommentera gärna:

Läs hela inlägget »

OPPMERKSOMT NÆRVÆR ANGÅENDE FORVENTNINGER

Mennesket er et produkt av sin kulturelle og personlige historie, sine erfaringer og sosiale omgivelser. Vi bærer alle med oss spesifikke tankemønster som er programmerte etter det livet vi har levd. Tankene våre blir derfor subjektive.

Ingen eier den ultimate sannheten om hvordan et menneske skal være, hva et menneske skal si og gjøre og hva som er rettferdig i hver gitt situasjon.

Når vi tar innover oss at vi alle er produkter av våre erfaringer, kan vi få et glimt av innsikt i et større bilde, idet vi kan oppleve at noen mennesker er låst i sine tankemønster, eller vi kan mene at den andre tenker «i feil boks».

Man kan ikke noe for hva man tror, det handler som sagt om personlighet og erfaringer. Hvis vi har dette som utgangspunkt, vil vi kunne bemøte våre medmennesker med hensyn og en viss forståelse.

Kanskje kan det til og med være slik at du og jeg har vanskelig for å løsrive oss fra «boksene» våre med ideer om hvordan vi og andre bør være?

Det er greit å være ulike. Det er ok å være uenige. Uenighet truer ingen. Det er helt ok at andre er annerledes enn oss. Det finnes alltid en vei og en løsning som innebærer ulike kompromisser.

I stedet for å møte vår egen frykt for det ukjente og nekte å eksponere oss for noe som er annerledes enn det vi er vant til (eller annerledes enn normen), begynner vi å konstruere lydisolerte, usynlige, indre vegger for å beskytte oss. Men beskytte oss fra hva?

Vi tar ofte avstand til det vi ikke selve forstår – det vi ikke identifiserer oss med.

Hva om vi ble nysgjerrige og så muligheten til personlig utvikling i slike møter? Er vi så redde for å møte oss selve i andre at vi stenger andre ute?

Det som ikke resonnerer med vårt bilde av sannheten er ingen trussel mot oss. Det er disse mekanismene som er i spill når vi dømmer og avviser andre. Stress er en kroppslig aktivering - altså at kroppen gjør seg klar til å takle en utfordring. Hvis hjernen tolker det som at noen utfordrer oss, og vi ikke har kontroll over situasjonen, så aktiveres kroppen til å håndtere den stressen den står overfor.

Dette er nyttig når vi kommer i en reell farlig situasjon, eller om vi skal fullføre en aktivitet som krever mye energi. Det er ikke så hensiktsmessig å beholde dette tankesettet når vi er i dialog med andre mennesker, så sant vi ikke utsettes for vold og trusler om vold.

Så sant et annet menneske ikke har skadet noen, hvorfor er det altfor lett å oppleve det som at den andres meninger og følelser er en trussel mot en selv?

Kan man stå så støtt i sin egen sannhet og identitet at man ikke blåser overende av en mild, tropisk vind fra fjerne strøk? JA Det kan man. Det kan vi. For det eneste som er konstant er at alt er i endring.

Vi kan velge å stå stødig eller vi kan vakle, vi kan holde fast ved våre meninger eller lokkes til forandring. Vi eier våre egne valg. Vi kan være så forankret i sjela at vi kan tillate oss å lære noe nytt, uten å miste oss selve. Vi ER ikke våre meninger, våre valg, våre erfaringer, våre ideer eller våre tanker.

Vi er så mye større enn det. Vi er sjeler som møtes en flyktig stund, på denne jord som gir oss liv. Vi trenger ikke å identifisere oss med de tanke og trossystemer som vi har adoptert og blitt vant til. Vi er gudommelige sjeler i fysiske kropper med mulighet til utvikling, innsikt og kjærlighet.

En eksotisk vind kan vekke våre sanser og berøre oss på måter vi aldri har kunnet forestille oss. Kanskje kan kjemien mellom en selv og det ukjente transformere et litt kjedelig liv på autopilot til et mer positivt og spennende liv?

Vi lærer i personlige møter mellom mennesker. Det skjer en alkymi når vi blander ulike elementer og får en ny essens, «quinta essentia», som kan bringe liv og farge til et dødt stoff.

Angrep og avvisning av det som er fremmed og uvant, er basert på frykt og flykt mekanismen. Denne alarmen aktiveres i oss så fort vi blir sinte, føler oss truet eller utfordret. Stressen som oppstår i møte med noe som utfordrer oss, handler om følelsen av å ikke ha kontroll og frykt for å ikke være bra nok slik vi er.
Men det er du som eier din reaksjon.

Hvis vi alle kunne lære å sette pris på det at alle mennesker er forskjellige, og forstå at dette er det magiske konseptet som sørger for at livet ikke blir for kjedelig, hadde vi hatt oppskriften til balanse, ro og harmoni i våre relasjoner.

Hvis vi hadde hatt forutsetninger for å skape og opprettholde trygge relasjoner, selv når vi møter uenighet, ville vi hatt mulighet til å være eksempler for andre mennesker. De positive ringvirkningene til denne «pay it forwards» mentaliteten er uendelige.

I stedet er menneskets evolusjon ikke kommet lengre enn at vi lar mangelen på emosjonell regulering aktivere det sympatiske nervesystemet og vi går inn i forsvarsposisjon for å kjempe vårt livs kamp - ALT for å bevise at vi sitter på den ultimate sannhet.

Vi vil så sårt forbli i troen på at det er vi som sitter på den ultimate sannhet og at vi ikke har noe mer å lære. Vi føler oss truet av at andre kan ha forstått noe som vi enda ikke har forstått, eller vi vil ikke tenke på at vi kan ha levd etter en «løgn».

Men livet er ikke svart og hvitt. Det finnes uendelige fargekombinasjoner under solen.

Jeg har blitt så sliten av dette mønstret at jeg de siste årene automatisk har holdt meg i unna folk. Ikke fordi jeg er bitter eller bedre enn noen annen, men fordi det er slitsomt å forklare seg og bli utfordret inn i kamper jeg ikke vil delta i. Jeg synes ikke noen har noe å unnskylde, forklare eller bevise for noen annen. Vi trenger å respektere og akseptere hverandre her i livet. Livet er ingen konkurranse.

Men kanskje mitt nåværende mønster kan vitne om MINE konstruerte vegger?

Hvis vi virkelig en dag hadde møtt et menneske som var akkurat som oss selv, hadde vi ikke stått ut lenger enn en dag. Når man hittil har opplevd at man har mye til felles med en spesiell person, blir man ofte skuffet av ørsmå og ubetydelige hint om at man ikke er enige i alt. Dette skjer fordi man ofte ser ulikheter som feil.

Det handler om å være bevisst på hva som driver oss i våre tanker og valg. Vi trenger ikke å være slaver av vår egen historie.

Ved å ransake seg selv og sine automatiserte reaksjoner på andre mennesker, lærer man seg mye. Da forstår man også andre mennesker bedre. Man ser at vi alle sliter med de samme tingene, og når vi er oppmerksomme på mekanismene kan vi ta bevisste valg som fører oss dit vil ønsker i livet, i stedet for å være reaktive.

Vi kan ikke forandre på andre, men vi kan bli bevisste på oss selve og våre forventninger.

~ Vigdis

Läs hela inlägget »

La oss si vi nå er inne i 3. verdenskrig.
Dette er i såfall ikke en øvelse, men avansert og intelligent krigføring.

Vi er under beleiring av et virus, og vi har blitt pumpet fulle med fryktpropaganda fra start som en del av den psykologiske krigføringen. 


Siden 2012 har jeg, som en åndelig søkende person, opplevd perioden mellom den 11.11 og den 21.12 som intens spirituelt. Disse datoene har for meg vært preget av ekstrem våkenhet, aktivering, ekspansjon av bevisstheten, plutselige åpenbarelser, innsikter og økt forståelse av den kosmiske energien som råder.

Dette er en prosess som har skjedd automatisk hvert år, uten at jeg har prøvd å få det til. Temaet som går igjen hvert år er apokalypsen, Johannes åpenbaring i forhold til hvordan alt henger sammen, og de energier og trender som styrer verden akkurat nå. Jeg tolker det som varsel for noe man bør være obs på, for å ta best mulig valg for seg selv og andre.

Jeg vil samtidig si at jeg ikke utroper mine innsikter som den ytterste sannhet og jeg mener ikke at alle andre har forstått livet på «feil» måte. Det jeg formidler er et perspektiv av mange mulige. Det er tanker som føles riktig for meg. Jeg ønsker ikke å dømme andre mennesker for deres tro, og jeg vil helst ikke bli dømt for min.

Derimot synes jeg det er interessant hvordan ting og situasjoner forandrer seg ettersom hvordan man ser de. Det er ikke hva man ser på, men hvordan man ser på det. Perspektivet styrer vår oppfatning om hva som er virkelig og sant.

Ofte ser man seg blind på et perspektiv og man havner i en tunnel med skylapper på, og går dermed glipp av andre perspektiv som kan innvie oss i nye muligheter til forståelse. Ny forståelse kan legge grunnlag for at vi tar nye og annerledes valg for framtiden og i nuet.

Dette årets innsikt var 100% relatert til den dramatiske verdenssituasjonen i dag, som har endret verdensbefolkningens mønster, tanker, liv og følelser.

Det tok noen dager etter den 11.11 før visjonen kom til meg, men da mars gikk direkte igjen den 14. november, under mørkemånen kom den.

Jeg har egentlig ikke villet uttale meg offentlig om korona, ettersom det er et kontroversielt tema. Jeg har sittet på gjerdet på sidelinja og holdt lav profil. Sannheten er at jeg før nå ikke visste hva jeg skulle tro og tenke om de som skjer, men situasjonen har blitt mer og mer bisarr. Isolering og frykt har ført til mye mismot, ensomhet og maktesløshet.

Jeg vil påpeke at jeg med dette innlegget ikke søker å provosere fram en ytterligere debatt om hvorvidt covid-19 eksisterer, eller om det er et farlig virus eller ikke. For meg er det klinkende klart at dette viruset eksisterer og at det kan være farlig for mange, og at de fleste klarer seg bra igjennom det. Jeg vil ikke skape tvil rundt smittevernstiltak. Jeg er positiv til å bruke fornuft for å forhindre unødvendig smitte.

Jeg vil heller ikke tre skremselspropaganda eller «konspirasjonsteorier» over hodet på folk.
Derimot vil jeg presentere en eksisterende hypotese basert på min åpenbaring og relatere den til offentlige fakta.

Man må nesten lese dette med et åpent sinn, og først prøve å legge fra seg programmering og innlæring, for å se på situasjonen fra et mulig annet perspektiv.

La oss si vi nå er inne i 3. verdenskrig.
Dette er i såfall ikke en øvelse, men avansert og intelligent krigføring.

Vi er under beleiring av et virus, og vi har blitt pumpet fulle med fryktpropaganda fra start som en del av den psykologiske krigføringen. På grunn av menneskets primale frykt for å dø, blir vi passive og hjelpeløse, og på grunn av at vi ikke forstår hva som skjer, så overgir vi oss.

Mange venter nå på en eller annen "Messias" som skal gjenoppstå for å redde hele verden fra lidelse og død, trolig under forutsetning at vi gir fra oss penger og selvstyre.

Jeg tror at vi snarere venter på antikrist, den falske profeten som tjener på et globalt terrorregime, som denne gang ikke dominerer med vold, men med biologisk terrorisme. Det er alltid makt og penger som styrer verden.  Den som har mest penger har mest makt.

Koronaviruset oppmuntrer nå land til endeløse utgifter og tap for å redusere smitte, som reduserer muligheten til å bekoste politiske og militære utgifter. Dette vil forsvage beredskapen for militært forsvar. (Militæret i Norge i dag er fullt opptatt med å stoppe nordmenn på handletur i Sverige). Økonomien faller og dermed er hvert lands suverenitet og selvstyre i fare for å gå tapt.

Vi har gitt fra oss vår egen kraft og føler oss maktesløse og ensomme, i ferd med å gi opp. 

Krig er en organisert bruk av våpenmakt mellom grupper av mennesker i den hensikt å tilintetgjøre motparten eller påtvinge ham den annen parts vilje.

Beleiring av et avgrenset område for å erobre den ved angrep eller tvinge den til overgivelse, for eksempel som følge av mangel på vann, mat, medisiner eller ammunisjon.

Rådende krigsstrategier:
Bioterrorisme med et biologisk våpen:
SARS-CoV-2, et smittsomt virus, som forårsaker COVID-19.


Psykologisk krigføring er å benytte seg av propaganda og andre psykologiske virkemidler for å påvirke fiendens meninger, følelser, holdninger og adferd slik at den støtter angripers interesser i krigssituasjoner og/eller i fredstid.

Psykologisk krigføring (Psyops) brukes også til bearbeidet folkeopinionen i sitt eget land og internasjonalt dvs. venne folket til noe uunngåelig for at de skal sette seg mindre til motstand overfor en eventuell opptrapping av konflikten

Før og under forhøyet beredskap kan all gjennomtenkt samfunnskommunikasjon betraktes som en del av det psykologiske forsvaret. Sverige hadde tidligere en egen etat for psykologisk forsvar, Styrelsen för psykologiskt försvar.

Sjokk og redsel (også kjent som hurtig dominanse) er en militær taktikk basert på hurtig kraftsamling og spektakulær maktdemonstrasjon egnet til å paralysere fiendens oppfatning av situasjonen og å ødelegge fiendens vilje til å kjempe videre

Terror, fra engelsk terror, «redsel», fra fransk terreur, fra latin terror, «stor frykt», et substantiv avledet fra det latinske verbet terrere i betydningen «å skremme», er uttrykk som i utgangspunktet var en beskrivelse av sinnstilstand som innebærer at man ble overveldet av en følelse av intens, umiddelbar fare. Det har siden blitt knyttet til politiske handlinger som innebar både undertrykkelse og grov vold.

Å undertrykke et folk med vold og terror og psykisk terror. Terrorisme er således bruk av terror i forsøk på å oppnå et politisk mål. Terror satt i politisk system refereres gjerne til terrorvelde eller redselherredømme.

I løpet av 1940-tallet ble terror knyttet opp til totalitarisme og totalitære regimer. Adolf Hitler og Josef Stalin anvendte systematisk terror og ideologisk krigføring mot sine fiender.
Nazismen gjorde krav på å være ufeilbarlig og kompromissløs.


Hitler påberopte seg vitenskap, historiens gang og naturlover. Nazismen er partikularistisk, og hadde rett til å tvinge sine prinsipper på hele den tyske nasjonen. Kommunismens ambisjoner var universelle. Verden skulle være en sammenhengende verden, og den skulle være kommunistisk. Handlingsideologien hos Kommunismen går ut på å forandre verden

Splitt og hersk er et politisk prinsipp som går ut på å gjøre sine motstandere innbyrdes uenige for lettere å kunne overvinne dem enkeltvis.

Splitt og hersk er en angrepsmetode, respektive krigføringsmetode som går ut på å dele opp en større sammenheng i mindre deler. Forhåpningsvis kan deretter disse mindre deler behandles enklere enn den større mer komplekse sammenhengen.

Elementer i denne teknikken involverer:

- skape eller oppmuntre splittelser blant folket for å forhindre allianser som kan utfordre de suverene
- å hjelpe og fremme de som er villige til å samarbeide med de suverene
- fremme mistillit og fiendskap mellom lokale overhoder
- oppmuntre meningsløse utgifter som reduserer muligheten for politiske og militære utgifter
- Historisk ble denne strategien brukt på mange forskjellige måter av imperier som ønsket å utvide sine territorier.

Med splitt og hersk teknikken blir folket spredt og kraften i sammenholdning ebber ut. Man merker ikke at skogen blir borte, når man hogger ned ett og ett tre. Hvert tre er bundet sammen via røttene under bakken, til et nettverk som sammenlinker alle trærne til en levende, pustende enhet. Om treet hogges ned og fjernes fra nettverket, visner det og dør.

Nettverk er de usynlige stier mellom mennesker og organisasjoner, som gjør at vi kan samhandle for å oppnå en større hensikt, enn vi makter alene. Når mennesket mister kontakt med nettverket sitt, mister det livsgnisten, kraften og styrken i fellesskapet.

Vi oppfatter en økning i antall selvmord blandt unge mennesker og økende rusmiddelbruk. Hva gjør isolasjon med mennesker?
Isolasjon påvirker de enslige, sårbare, unge og de som er utsatte for vold mest. De opplever den mørkeste siden av en psykologisk krigføring med isolasjon.


Måten vi lever på i dag har gjennom alle tider blitt definert i et begrep: Fengselstraff.

Fengselsstraff kjent fra både romertiden og middelalderens kirkelige frihetsberøvelse i klostrene. I norsk rett ble fengselsstraff innført med Magnus Lagabøtes landslov i 1274, og personer funnet skyldig i lovbrudd har siden kunnet dømmes til forskjellige former for frihetsstraff.

Regelverket inneholder for øvrig regler om overføring til andre soningsformer, herunder soning utenfor fengselsinstitusjon, samt kontroll med og regulering av kontakt med andre personer.


WUHAN
Det er ennå ikke kommet noen bevisføring for hvordan koronaviruset dukket opp i Wuhan. Kinesiske forskere har sagt at de anser det som sannsynlig at viruset stammer fra flaggermus, at det har kommet over på andre dyr og hoppet fra dyr til mennesker på såkalte våtmarkeder i Wuhan der det handles med ville dyr.

Leder for et laboratorium i Wuhan, den kinesiske byen der koronaviruspandemien skal ha startet, avviser påstander om at utbruddet spredte seg fra deres lokaler. Men det faktum at viruslaboratoriet finnes, har skapt grobunn for spekulasjoner om at virus egentlig stammer fra Wuhans institutt for virologi, nærmere bestemt P4-laboratoriet, som er utstyrt for å håndtere farlige virus.

HVEM har interesse av verdensdominanse og HVORFOR?
Follow the power.


Siden har vi the X factor.
Hvem styrer muppetene?
Hvem er mest interessert i en 3 verdenskrig?

Mulig at tiden vil vise dette. Jeg har min teori...


En verden i endring
Verden har forandret seg. Vi forventer likevel at historien skal gjenta seg på samme måte som tidligere. Vi forventer at bomber og stridsvogner inntar en stat som arketypiske tegn på at nå det er krig. Folket er blindet og lammet av det surrealistiske som nå skjer foran våre øyne.

Vi blir lett ofre for omstendigheter vi ikke ser komme. Vi bli ofre for omstendigheter når vi famler i blinde og lar oss lure.

Kanskje har myndigheten informasjon som de ikke gjør offentlig i frykt for å skremme folk ytterligere? Er det nettopp derfor Erna har tillatt alt å ta av uten sammenligning? Beskyttes vi for en faktor Y vi ikke kjenner?


Smittevernloven 13. mars 2020 ble smittevernloven tatt i bruk til å innføre de sterkeste og mest inngripende tiltakene noensinne i fredstid. Tvangsmidler kan etter vedtak komme til anvendelse overfor personer som ikke retter seg etter de forskrifter som utferdiges iht. loven

Jeg forstår absolutt at Erna Solberg styres av frykt for å i ettertid måtte bære det tunge ansvaret for unødvendige dødsfall. Så hun har ikke så mye valg. Det er de store mogulene som spiller sjakk med våre liv som vi bør frykte.


Lignelse - Åpenbaringsboken
Den handler blant annet om apokalypsen, den endelige ødeleggelsen av verden.

Det andre dyret blir seinere kalt «den falske profeten». Det blir gjerne tolket som Antikrist, en figur som omtales i Johannes' første og andre brev som en falsk lærer, forfører og løgner

«Dyrets merke 666» er altså et hemmelig kjennetegn som skal peke ut Jesus' motpart og Satans hjelper i endetiden. Identifiseringen skal være mulig for dem som har «visdommen», det vil si for dem som kan regne ut hva tallet står for.

Johannes forteller også at «Dyrets merke», som tallet står for, i endetiden vil bli satt på panne og hånd hos dem som følger dyret. De som ikke har et slikt merke eller bilde, vil blir utelukket fra all handel i samfunnet

Dyrene får sin makt fra Draken, eller fra hverandre, og kjemper mot Guds folk, de hellige, mens de forfører resten av menneskene
Videre kan ingen «kjøpe eller selge uten å ha dette merket 666.


Jeg assosierer dette til Bill Gates egne ord; Gates svarte på et spørsmål om hvordan virksomheter vil være i stand til å operere mens de opprettholder sosial avstand, og sa at,

"Til slutt vil vi ha noen digitale sertifikater for å vise hvem som har kommet seg eller blitt testet nylig, eller når vi har en vaksine som har mottatt den . ”

De apokalyptiske ryttere er beskrevet i kapitel seks i Johannes' Åpenbaring

Fire apokalyptiske ryttere:

Den seirende krigeren på den hvite hesten er tydeligvis en hærfører eller konge, som er hvit (ren) og opphøyd.


Rytteren på den flammende røde hest får et stort sverd for å «ta freden bort fra jorden, så folk skulle slakte hverandre ned,» og symboliserer altså krig.

Rytteren på den svarte hesten har en skålvekt med seg, som han angivelig skal bruke til å måle (veie) fødevarer. Det kan antyde mangelvarer eller nød.

Og den siste rytteren, som kalles Døden, sitter på en gulblek hest, med «dødsriket» (Hades) følgende etter.

Dette er tydeligvis ment å være en sykelig farge, som symbol på pest eller sykdom (nå covid 19).

Teksten oppsummerer da også de fire rytternes ritt og sier at «de fikk makt over fjerdedelen av jorden, så de kunne drepe med sverd, hungersnød og pest og ved jordens ville dyr.»

Dette bildet kan ses som en parallell til tegnet på verdens ende i Matteus 24/25 og Lukas 21. –Åp 6.

Men jeg tolker det annerledes. Jeg tror at hver og en av disse rytterne representerer ulike universielle tendenser som alltid finnes i alt og alle. Alt går i sirkler, de kommer og går...Men vi må velge hvem av disse vi vil gi næring til og hvem vi vil sulte ut.

Velger vi krig, vil sykdom og død følge. Den som velger lyset, vil seire. Det kan handle om årsak og konsekvens. Kausalitet. 

Vi må ta bevisste valg utfra opplysning og innsikt (humanisme) i hva vi egentlig vil, og ikke la oss lede inn i fristelse (kapitalisme).
Hva sier ditt hjerte? Har du tillit til deg selv?

Vi må vite hva og hvems ideer vi legger våre veddemål (penger og tillit)på. For det vi fokuserer på, vil vokse seg sterkt nok til å kontrollere våre liv.

Dette har nettopp gjenspeilet seg i valget i USA. Den flest mennesker stemte på, trodde på og valgte, vil styre folkets liv.


Marionett aktører:

Verdens rikeste forretningsmenn kaller seg filantroper. Filantroper samler inn penger til sine egne stiftelser og gir noe av pengene videre til veldedige foremål etter eget ønske. I kjølvannet av disse nødhjelpspakkene kommer krav om at landets markeder skal åpnes for utenlandsk eierskap og at nasjonal suverenitet blir innskrenket på forskjellige måter. Elitens mål er nemlig global økonomisk kontroll.

Bill Gates
Han kaller seg filantrop. Enkelt sagt har han satt store deler av sin formue inn i ulike stiftelser, slik at han slipper å betale skatt på pengene han tjent og de ingår ikke i hans personlige formue. Samtidig farter han verden rundt for å tigge penger av statsoverhodene i de rikeste landene, og Norge er hans favorittland, ettersom det er landet som med sitt oljefond, punger ut mest på verdensbasis.

Siden Gates gikk ut som filantrop tidlig på 2000 tallet har Norge gitt ham rundt 20 milliarder kroner i støtte....både under Stoltenbergs og Solbergs ledelse.

«Vi har et felles mål om å hjelpe verdens fattigste, og Norge er på mange måter det mest generøse landet i verden» sier Bill Gates.

Bill Gates er som en sektleder som påvirker og presser politikere med makt og statslederne til å gi hans stiftelser over en milliard kroner i året. Jo rausere et land er, jo mere skryter han av de og framhever de positivt i media. Dette er forførelsetaktikk. Og han er ikke en gang karismatisk.

Han spiller på statsoverhodenes sympati med de vanskeligstilte. Hvem kan si nei til Bill Gates, når han bare vil hjelpe de fattige, vanskeligstilte og syke? Men det er lite transparens i bokføringen angående hvor mye av pengene som kommer inn som blir videreformidlet og til hvem.

Vi må ikke glemme at Bill Gates er en forretningsmann, en selger og en meget lykket sådan, som nylig kjøpte et nytt hus i strandkanten i Sør-California til den nette sum av 440 millioner kroner, nesten en halv milliard.

Hvem har gitt Bill Gates mandat til å drive global helsepolitikk? En trenger ikke være særlig god på å telle for å se at det er store penger å tjene på å få jorden nesten 8 milliarder til å vaksinere seg. Gates varslet nylig at han nå vil trekke seg fra arbeid med andre vaksiner og konsentrere seg fullt om vaksine mot korona.

Det rare var at Bill Gates «spådde» en pandemi allerede 2015.

Milliardær Bill Gates dukket opp i Netflix-dokumentaren for å snakke om sannsynligheten for at et virus bryter ut i et av Kinas våte markeder der dyr blir drept på stedet før de blir solgt

Han sa at en pandemi ville finne sted i løpet av det neste tiåret, og pandemien kunne drepe over 30 millioner mennesker i løpet av de seks månedene som ligner pandemien i 1918 som drepte over 50 millioner mennesker.

"Verden må forberede seg på pandemier på samme alvorlige måte som den forbereder seg på krig," hadde han sagt.

I forkant av at Pfizer faktisk hadde en vaksine mot covid-19 ute, så «tippet» Gates at de skulle være først ute med den.

«Tilfeldigvis» har Gates en del aksjer i både Pfizer og BioNTech

Gates Foundation kjøpte sine første aksjer i BioNTech i september 2019, like før viruset brøt ut.
Stiftelsens mål med investeringen var å samarbeide med BioNTech for å utvikle vaksiner og immunterapier for å forebygge hiv- og tuberkuloseinfeksjon.

BioNTech begynte å utvikle vaksineprogrammet BNT162 COVID-19 tidligere i år. Det hadde allerede gjort betydelige fremskritt med dette programmet da det kunngjorde et partnerskap med Pfizer i mars.

Filantropi av gresk filos, venn; og anthropos, menneske) innebærer å handle til beste for andre, uten å tenke på økonomisk vinning. Det blir ansett for å være en effektiv måte å bidra til forandring og utvikling i samfunnet uten å gå omveien om myndighetenes byråkratiske apparat. Det trenger man nemlig ikke når man er styrtrik.

De siste to tiårene har Norge i gjennomsnitt bidratt med over én milliard kroner årlig til Microsoft-gründer Bill Gates’ omfattende helse- og bistandsarbeid. I løpet av de tre regjeringsperiodene med Stoltenberg er det blitt bevilget 11,9 milliarder kroner til ulike prosjekter. Erna nylig kvitterte ut 2,2 milliarder kroner bare til utvikling av vaksine.

14.11.13 2013:
Bill Gates på vei til Norge for å snakke med Erna Solberg På veien møtte han DN i Berlin, for å forklare hvorfor han må snakke med Norges statsminister. Bill Gates besøker i morgen, fredag, Norge fordi han frykter en nedtrapping av Norges internasjonale bistand under Solberg-regjeringen.

«Vi håper at bistand fortsatt er en prioritet hos velgere og politikere i Norge», sier Gates til Dagens Næringsliv.

Bill Gates er en god kunde i Kinas fabrikker, enten det gjelder medisiner, software eller annet som kan produseres billigst i Kina. Gates gikk som kjent ut for å forsvare kinesiske myndigheters håndtering av pandemien.

«Kina gjorde mange ting riktig i begynnelsen… de unngikk økonomiske lidelser… Jeg tror det er mye som ikke er korrekt og urettferdig sagt», sa Bill Gates om Kina på CNN den 26. april.

Bak kulissene:

The Rothschilds
While rarely in the spotlight, the Rothschild banking dynasty is at the center of the rigged global financial system. The Rothschilds are wealthy and powerful beyond comprehension

The Rothschilds had decided the outcome of the Napoleonic Wars by putting their financial weight behind Britain

The Rockefellers
Vet du at Rockefeller var med å grundet norsk Folkehelseinstititt sammen med staten? Instituttet ble opprettet i 1929, med hjelp fra "The Rockefeller foundation" i New York

The late David Rockefeller, formerly CEO of Chase Manhattan megabank har i sin bok sagt:

“Some even believe we [the Rockefellers] are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as internationalists and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will,”

“If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it.

Rockefeller claimed in a 1973 New York Times piece about Mao Tse-tung’s “communist revolution” that murdered tens of millions of people in cold blood.

“The social experiment in China under Chairman Mao’s leadership is one of the most important and successful in human history.”

George Soros
George Soros is another key moneyman, and a protégé of the even more powerful and wealthy Rothschild dynasty. He has joined Bill gates in several projects aiming to support humanity.

Speaking to the Financial Times, the self-styled philanthropist declared that the United States and the U.S. dollar were on their way down, and that the Communist Party regime must step up to the plate.

“I think you really need to bring China into the creation of a new world order,”

George Soros og hans hedgefondsselskap Quantum Group er identifisert som ansvarlige for økonomiske kriser i Thailand, Malaysia, Indonesia, Japan og Russland. Han har blitt beskyldt for bevisst å ødelegge hele økonomier for å tjene penger - forårsake kriser selv i stedet for bare å tjene penger på eksisterende.

Mange kritikere har også påpekt at Soros økonomiske aktiviteter også sammenfaller på en mistenkelig måte med hans åpne globalistiske agenda:

I hans kjølvann kommer Det internasjonale pengefondet (IMF) inn med såkalte nødhjelpspakker, som uunngåelig inkluderer krav om at landets markeder skal åpnes for utenlandsk eierskap. - og at nasjonal selvbestemmelse blir innskrenket på forskjellige måter, noe som for eksempel påvirket Thailand i 1997.

«Jeg tror jeg har blitt beskyldt for alt.  Jeg er i utgangspunktet der for å tjene penger. Jeg kan ikke, ikke se på de sosiale konsekvensene av det jeg gjør, " forklarte Soros da han ble intervjuet av TV-programmet 60 minutter i 1998.

Filantropi av gresk filos, venn; og anthropos, menneske) innebærer å handle til beste for andre, uten å tenke på økonomisk vinning

Rike forretningsmenn som driver med velgjørenhet trenger ikke nødvendigvis sette humanitære interesser først. Også velgjørenhet er business

Jeg klandrer ikke Erna Solberg for å skape hysteri, for jeg tror at hun har blitt forført og manipulert av kapitalistiske krefter utenfor hennes kontroll. Mitt håp er at hun skal våkne opp og bli bevisst på muligheten at verden vil la seg bedra,  at alt som glitrer ikke er gull og at hun ikke investerer så mye i folk som allerede er stinne av penger. Kanskje se litt bak det fine forhenget. Være litt kritisk til den informasjon som kommer fra WHO og Bill Gates.

Men selv om hun gjør det (eller har gjort det) så tror jeg dessverre ikke det spiller noen rolle, for en pandemi er allerede erklært og kanskje iverksatt..? Vi kommer aldri til å få vite sannheten.

Men uansett hva som er i dag, og grunnen til hvorfor vi er her, så eier vi fortsatt våre egne liv.

~ Vigdis

Läs hela inlägget »
The Four Horsemen i Johannes Åpenbaring. Hærføreren eller kongen, som er hvit (ren) og opphøyd. Rytteren på den flammende røde hest får et stort sverd for å «ta freden bort fra jorden" og symboliserer krig. Rytteren på den svarte hestenet symboliserer nød. Og den siste rytteren, som kalles Døden, sitter på en gulblek hest, med «dødsriket» følgende etter. Dette er en sykelig farge, et symbol på pest eller sykdom.